MYNDR

MYNDR

Myndr voor School is een unieke, vriendelijke en betaalbare oplossing voor internetregulering op de basisschool

Met de toename van devices en computergebruik op school neemt ook de complexiteit van het beheer toe. Steeds meer scholen kiezen ervoor om het ICTbeheer uit te besteden, maar er zijn ook genoeg scholen waar een leerkracht de ICT als extra taak heeft. Hoe de situatie ook is: voor veel scholen geldt dat het implementeren van een internetfiltersysteem een dure en ingewikkelde operatie is, waar bijkomt dat collega’s wegwijs moeten worden gemaakt in de nieuwe digitale omgeving. De Myndr-switch breekt daar doorheen: voor de ICT’er is het een fluitje van een cent en voor schooldirectie en leerkrachten is het een eye-opener dat controle over internettoegang zo makkelijk kan zijn.

Met Myndr voor School krijgt de leerkracht de mogelijkheid om, letterlijk in een handomdraai, zelf de internettoegang op de laptops van de leerlingen aan te passen. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een ICT-beheerder en zonder dat de leerkracht achter een beeldscherm hoeft te kruipen. De eenvoud en de snelheid van het systeem maakt Myndr voor School de aantrekkelijkste manier van internetregulering in de klas.

Myndr voor School past bij een dynamische manier van lesgeven

Leerkrachten hebben een actief en afwisselend vak. Van didacticus tot vakinhoudelijk expert, van pedagoog tot groepsdynamicus: de leerkracht is het allemaal. Taken genoeg dus. Controle over internettoegang in de klas moet daar niet nog een schepje bovenop doen, doordat je met een systeem werkt dat vaardigheid en aandacht vraagt. Het moet juist zo simpel zijn dat het geen belasting vormt, maar juist een verlichting is.

Daarom werkt Myndr voor School met de fysieke Myndr-switch. Is de klas afgeleid? Wil je alle koppies bij de instructie? Dan draai je gewoon de knop omlaag en kunnen de leerlingen alleen nog bij de officiële lesmethoden. Je hoeft dus niet achter je computer om instellingen in te voeren, maar kunt direct en makkelijk schakelen, zonder dat je aandacht bij de klas weg is. Sterker nog: omdat de leerlingen zien dat je aan de knop draait, is het helder wat er van hen verlangd wordt.

Dus geen complexe systemen, geen schermen met instellingen of meekijkfuncties. Gewoon een simpele knop aan de muur waarmee je de internettoegang van de leerlingen aanpast. Hoe hoger de stand waarin de knop staat, hoe ruimer de toegang tot internet. Zo weet je altijd waar je leerlingen online bij kunnen. 18+ content, malware en advertenties worden standaard gefilterd en zoekmachines staan op safesearch.

MYNDR
MYNDR

Zo werkt het

De Myndr-switch is gebouwd op Internet-of-Things-technologie. In plaats van het netwerk van de school, gebruikt de Myndr-switch het mobiele NB-IoT netwerk van T-Mobile om de gekozen stand door te geven aan het Myndr-platform. Myndr voor School werkt dus buiten het schoolnetwerk om en is daarmee ook buiten het klaslokaal te gebruiken. Als de laptops van de leerlingen eenmaal aan een knop verbonden zijn, maakt de locatie niet meer uit: de stand van de knop wordt altijd doorgegeven aan de laptop. Dus ook bij thuisonderwijs kan de Myndr-switch gewoon gebruikt worden.

Hoe dan? Op de laptops van de leerlingen wordt de Myndr-plugin geïnstalleerd. Deze haalt via de bestaande internetverbinding de ingestelde regels op van het Myndr-platform. Vervolgens past de plugin zelf die regels toe op de laptop. Er hoeft dus niets aan het schoolnetwerk te veranderen en elke leerkracht kan in haar eigen klas bepalen waar op dát moment behoefte aan is. Wordt er gerekend? Dan alleen toegang tot de oefenmethodes. Informatie opzoeken voor een werkstuk? Online bronnen en werk-applicaties zijn beschikbaar. Tijd voor ontspanning? Al het internet (veilig) open.

Online gamen is erg aantrekkelijk tijdens het volgen van thuisonderwijs. Gelukkig zorgen onze Myndr-switches ervoor dat onze leerlingen zich volledig kunnen focussen op de online lesmethode.

Ilona van Dalen, leerkracht groep 7-8

Eenvoudige installatie

De Google- of Microsoft-accounts van de leerlingen krijgen vanuit het centrale beheer de Myndr-plugin geïnstalleerd. Zodra de browser wordt opgestart, vraagt de plugin éénmalig om een klascode. Elke Myndr-switch heeft een eigen klascode. Deze code koppelt het account van de leerling aan de Myndr-switch in het klaslokaal. Vanaf dat moment ‘luistert’ de laptop naar de Myndr-switch. Meer is niet nodig.

 

Privacy

Alle filtering gebeurt in de browser zelf. Informatie over wat de leerlingen doen op internet, waar ze naar zoeken of met welk pakket ze aan het werk zijn verlaat de laptop niet. Er wordt geen persoonlijke identificeerbare informatie verzonden of opgeslagen. Wel zo veilig en in lijn met de AVG!

MYNDR

Wat vinden leerkrachten & ICT-ers van MYNDR?

“Op mijn andere school gebruiken we Myndr nog niet.
Ik merk een duidelijk verschil in concentratie.”

Nicole Brinker, leerkracht groep 5-6

“Myndr geeft me ontzettend veel rust in de klas. Ik wil niet meer zonder!”
Anne-Wil Klein-Lenderink, leerkracht groep 5-6

“Na de installatie hebben we er op de ICT-afdeling totaal
geen werk aan gehad. Ik krijg geen klachten meer dat
leerlingen verkeerde dingen op internet tegenkomen.”

Dennis Wesselink, ICT’er en leerkracht groep 7-8

“Werkt perfect.”
ICT-beheerder basisschool Windesheim

“Dit is precies wat we nodig hebben!”
ICT-beheerder basisschool De Mariëngaarde

MYNDR

Maak vrijblijvend kennis met MYNDR

Demo aanvragen