IT-beheer

Om het onderwijs heeft te maken met veel IT platformen waarin gegevens staan van leerlingen, klassen- en groepssamenstelling en personeel. Deze gegevens verwerken in de Microsoft en en Google omgeving om zo te zorgen voor veilige toegang tot applicaties door elk persoon en elk apparaat en voortdurende te controleren is een tijdrovende klus. Met het Identity & Access Management (IAM) van skool wordt dit voor u automatisch gedaan. Leerlingen die verhuizen, leerkrachten die van baan of locatie veranderen wordt automatisch voor u verwerkt. Zo bespaart u zich veel tijd en moeite. Ook de wisseling van het schooljaar wordt zo gedaan Dit gebeurt continu.
IT-beheer

Onze IT producten op een rijtje

Om uw IT omgeving compleet te maken bieden wij een aantal diensten aan die van belang zijn voor een goede digitale leer- en werkomgeving:

Highlights

Al meer dan 20 jaar verzorgt Skool het Identity & Access Management voor het Primair onderwijs. De gegevens worden opgehaald uit het Leerling administratie systeem of HR-systeem en automatisch verwerkt met Microsoft en Google-platforms.

De IAM van  Skool leest de gegevens uit het leerlingadministratiesystemen zoals ParnasSys, ESIS en Basispoort of HR-systeem zoals AFAS Software. Om die vervolgens automatisch te synchroniseren met Azure, Active Directory, Google Workspace, Microsoft Teams en alle appliacties die daaraan samenhangen.

  • Met Skool IAM worden automatisch emailadressen, groepen, scholen en teams gevormd in Microsoft en Google Workspace en bijgehouden. De data wordt encrypted en AVG proof verwerkt.
  • Ondersteuning voor het ECK iD
  • Binnenkort ook Parnassys bijwerken vanuit AFAS
  • Rapportage van de synchronisatie is inzichtelijk in onze Skoolconnect pagina.
IT-beheer

Consultancy

Het rendement van een beheerde ICT-omgeving beperkt zich vaak tot het beheer van identiteit, hardware en software. De consultancy diensten van Skool niet, wij maken onderwijs en ICT niet alleen leuker maar ook veiliger. Zo wordt er een echte bijdrage aan de kostbare tijd van de leerkracht geleverd. Onze consultants zijn op alle niveaus inzetbaar voor het onderwijs. Of het nu gaat om het dagelijks gebruik van een digitale leer- en werkomgeving of complexere vraagstukken hoe bijvoorbeeld nu echt om te gaan met privacy in het onderwijs in combinatie met ICT. Productiviteit wordt verhoogd door middel van bestaande ICT-systemen te koppelen tot één identiteitsprovider is een complex vraagstuk waarbij onze consultants niet alleen ondersteunen maar ook de realisatie ervan op zich nemen.

 

Lees hier meer over Consultancy

 

IT-beheer

Cloud Printing & Backup

Print altijd en overal vanaf elk device naar elke printer. Direct & mobiel printen voor Windows, Mac, Chromebook, IOS en Android. Dit kan met onze Cloud Printing Dienst.

 

Veel gebruikers van Office 365 en G suite gaan er vanuit dat er een automatische back-up wordt gemaakt van alle data die in de cloud wordt opgeslagen. Hoewel er wel opties zijn die voorzien in tijdelijk data behoud door middel van bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer, is het maken van een automatische Office 365 en G suite back-up eigen verantwoordelijkheid.

 

Lees hier meer over Cloud Printing & backup

IT-beheer

Single Point Of Contact (SPOC)

De gebruikersondersteuning is uit te breiden met de functie van ‘Single Point of Contact’ (SPOC). Met SPOC zijn wij de contactpersoon voor de school en voor alle aan de ICT-omgeving gerelateerde diensten (onafhankelijk van de leverancier).

 

Lees hier meer over SPOC

IT-beheer

Wifi

Om te kunnen groeien met de ICT ontwikkelingen is Wifi de start van jouw digitale school omgeving. Skool biedt de mogelijkheid om de Wifi binnen jouw schoolomgeving te regelen. Hierbij is er een keuze uit WaaS en uit onze koop constructie.

 

Lees hier meer over Wifi

IT-beheer

ICT-beheer

Skool regelt dat het onderwijs niets tekort komt op ICT gebied, zeker nu het afstandsleren in een stroomversnelling zit. Hoe we dat regelen?

 

Lees hier meer over ICT-beheer

IT-beheer
Skool button smile