07 juli 2022

Jaarovergang 2022-2023

Home » Jaarovergang 2022-2023
Skool Icon

We helpen u graag om zorgeloos aan de vakantie te kunnen beginnen. Zo is het van belang om alles zodanig goed af te sluiten zodat er na de vakantie een snelle opstart kan plaatsvinden.

Jaarovergang

De jaarovergang staat weer voor de deur. Een moment dat veel vraagt van de administratie en van groot belang is voor een goede start van het schooljaar. Skool helpt daar natuurlijk graag bij. Als u de administratie kloppend maakt dan zorgen wij voor de rest. Onze koppeling zorgt dat de klassen, nieuwe leerlingen, schoolverlaters en andere wijzigingen kloppen en u het nieuwe schooljaar digitaal goed van start kan gaan.

Nieuwe Teams/Classrooms

Aan de hand van de informatie die wordt ingevoerd maken wij nieuwe Teams en/of Classrooms aan. Een frisse start met de nieuwe klas. Deze zijn terug te vinden op de vertrouwde plek voor leerkracht en leerling. Kortom, na de vakantie hoeft daar niet naar omgekeken te worden.

Data schooljaar 2022/2023

Voor de Teams/Classrooms van dit jaar geldt dat deze worden gearchiveerd. Dat betekent dat de kinderen niet meer bij de data kunnen komen omdat ze geen lid meer zijn. De leerkrachten hebben wel nog steeds toegang tot de Teams/Classroom en kunnen dus nog altijd bij de data die daaraan gekoppeld is.

Hardware afsluiten

Als de deuren van de scholen voor meerdere weken sluiten is het goed om eens rond te kijken of de apparatuur in de school uit kan. Denk hierbij aan printers, schermen die normaal op stand-by staan of een welkomscherm.

Laadkarren

Ook de laadkarren van de leerling laptops/Chromebooks kunnen waarschijnlijk een aantal weken zonder stroom, dit voorkomt enige overbelasting ook al hebben de karren een tijdschakelaar.

Verder raden we aan om na de laatste les de leerlingen de laptops/Chromebook correct te laten afsluiten. Zo starten ze na de vakantie goed op en kan iedereen weer aan het werk.

Updates na de vakantie

Tijdens de vakantie is de kans zeer groot dat er updates van bijvoorbeeld Windows of Chrome OS zijn uitgebracht die niet zijn geïnstalleerd. Daarom raden wij aan om alle PC’s in de laatste week van de vakantie een dag aan te zetten zodat deze kunnen worden binnengehaald. Na een herstart worden deze dan ook weer geïnstalleerd.

Start van het nieuwe schooljaar

Aan het begin van het schooljaar verwelkomen jullie niet alleen nieuwe leerlingen maar wellicht ook nieuwe collega’s/medewerkers. Natuurlijk willen we die vanaf de eerste dag laten meedoen en de omgeving bieden die ze nodig hebben om in te werken en te leren.

Nieuwe medewerkers

De koppeling die we hebben tussen de gegevens van het administratiesysteem en de Microsoft en/of Google omgeving zorgen ervoor dat er voor de nieuwe medewerkers een account wordt gemaakt. Op basis van de rechten krijgen ze toegang tot dat wat ze nodig hebben. Uiteraard kan het zijn dat er van eigen Teams/Sharepoints/Classrooms gebruik wordt gemaakt en dan is het belangrijk dat de beheerder daarvan de gebruiker toevoegt.

Nieuwe leerlingen

Ook nieuwe leerlingen komen doormiddel van dezelfde koppeling aan een account wat nodig is om onderwijs te kunnen volgen op school. Met de informatie die we binnenkrijgen wordt de leerling automatisch aan de juiste groep(en) gekoppeld en zijn alle omgevingen beschikbaar. Op de connectpagina kan de leerkracht voor de leerling zijn/haar inloggegevens ophalen en vervolgens op de eerste schooldag aan de leerling geven.

Trainingen

Zijn er nieuwe medewerkers binnen de school/stichting die nog niet eerder met jullie omgeving hebben gewerkt, dan is het altijd mogelijk om voor die groep of iedereen die een opfriscursus kan gebruiken een training te plannen. Vraag jullie consultant naar de mogelijkheden. We hebben een uitgebreid trainingsaanbod waarin voor iedereen een geschikte training te vinden is om nog meer uit het digitale onderwijs uit te kunnen halen.

Bekijk de bovenstaande vakantie checklist in een PDF

Het document voor de jaarovergang is te vinden in het Self Service Portaal

Jaarovergang 2022-2023
Artikel delen

BENIEUWD NAAR WAT SKOOL VOOR JOU KAN BETEKENEN?

Contact